11/03/2022
Cocina de colectividades

La nostra cuina de col·lectivitats

A ReCrea elaborem propostes gastronòmiques adaptades a les necessitats de cada col·lectiu i persona en específic. Tenim en compte les exigències nutricionals tant pels infants i joves com per les persones de més edat. A continuació, explicarem amb més detall la nostra cuina de col·lectivitats. 

Els nostres menús per escoles

Les opcions que elaborem per escoles es basen en un menú mensual, adaptat al clima o època i als gustos del col·lectiu més jove. Les nostres propostes es basen en els preceptes de la dieta mediterrània i utilitzem productes de temporada, ecològics i de proximitat. 

Per elaborar els nostres menús, seguim la guia de “L’alimentació saludable en l’etapa escolar” del Departament de Salut, l’organisme que orienta i recomana pautes a l’hora de formular els menús escolars. A més a més, en general, si algun infant necessita una dieta específica perquè presenta una patologia molt concreta avalada per un informe mèdic, també realitzem aquesta adequació. En el cas que un centre educatiu o una escola vulgui opcions de menú específiques, també realitzem aquestes personalitzacions. Perquè la vostra satisfacció i la vostra salut són els nostres objectius principals! 

Augmentem l’ús de la proteïna vegetal en detriment de l’animal, oferint menús més saludables que ajuden a combatre l’emergència climàtica

Els nostres menús ofereixen una dieta rica en aliments d’origen vegetal per fomentar la bona salut i aportar beneficis ambientals. La indústria càrnia és una de les grans contaminants i el consum excessiu de carn vermella pot derivar en conseqüències greus per a la nostra salut. Aquestes dades han estat publicades i contrastades per diversos organismes com la FAO i l’OMS, i també pels col·lectius de científics. 

Seguint aquestes recomanacions, els nostres menús fomenten la proteïna d’origen vegetal amb la incorporació de variants vegetals i veganes d’hamburgueses, mandonguilles, salsitxes o croquetes com a segon plat. 

Variacions dels menús segons religió, ideologia o patologies

Entenem els motius religiosos i ètics/ideològics darrere de determinades eleccions alimentàries. Per això, també elaborem dietes sense porc, dietes Halal, dietes sense carn, dietes ovolactovegetarianes, dietes veganes… 

També ens adaptem a les diverses patologies (celiaquia) i intoleràncies alimentàries més freqüents (intolerància a la lactosa, per exemple), però també a les menys freqüents i exclusives. 

Totes les derivacions de dietes han de ser el més similar possible al menú basal per facilitar el sentiment d’integració de l’infant. Per exemple, si els dilluns oferim pasta com a primer plat, oferirem pasta sense gluten, pasta sense ou o pasta integral a aquells infants que ho requereixin. D’aquesta manera, totes i tots tindrem el mateix menú però adaptat a les nostres necessitats! 

Ens mou l’educació en dietètica

Paral·lelament, el nostre projecte educatiu incorpora coneixement nutricional per emancipar i fomentar l’educació dietètica a la població des d’edats primerenques. Tanmateix, oferim campanyes d’educació i conscienciació nutricional a famílies per poder ajustar-nos molt més a les adequacions dietètiques recomanades pels òrgans competents. 

Treballar propostes adaptades a les recomanacions del Departament de Salut ens apropa als requisits del programa PREME, o programa de revisió de menús escolars. El nostre objectiu és elaborar propostes de menús que compleixin amb els requisits del programa PREME. No obstant això, com dèiem abans, ens adaptem a les necessitats i exigències de cada centre escolar i Associacions de Famílies.

Els nostres menús per residències, centres de dia o centres hospitalaris

Les persones de més edat tenen uns gustos diferents que els infants i joves, i també tenen unes necessitats nutricionals i terapèutiques que hem de garantir. Els menús que elaborem per les persones de més edat estan basats en menús de temporada: primavera, estiu, tardor i hivern; i els adaptem, també, a les patologies més habituals: dieta diabètica, dieta hiposòdica, dieta hipocalòrica, dieta astringent, dieta baixa en residus… 

A més, donem especial importància a les dietes de textura modificada, amb la realització d’una oferta concreta i variada que aporta als comensals plats visualment atractius a més de nutritius. Volem garantir la salut i l’apetència dels nostres clients! 

Per descomptat, a totes les nostres cuines existeix un control de qualitat molt rigorós per garantir la seguretat de tots els nostres clients. 

Hem redactat aquest article amb l’assessorament d’una de les nostres nutricionistes de l’equip, l’Anna Burgués, per oferir-vos tota la informació possible. Si necessiteu més dades o teniu cap consulta, no dubteu en consultar-nos!