08/08/2022
Activitats d'estiu per a tota la família

Activitats d’estiu en família

A ReCrea també som un projecte educatiu i de lleure i volem continuar la nostra missió durant els mesos de vacances. En aquest article, us deixem un seguit d’activitats per a realitzar amb tota la família durant l’estiu. Esperem que les gaudiu! 

L’estiu com a moment únic

Molts de nosaltres encara conservem records dels estius de la nostra infància, oi? L’estiu és un moment únic pels nostres infants. Des de ReCrea, volem ajudar-vos a crear moments memorables amb les següents propostes d’activitats: 

  • L’esport en família. Les vacances són un moment perfecte per a moure el cos! Existeixen un munt d’activitats esportives per a realitzar en família com el senderisme, muntar a cavall, les sortides en BTT (bicicleta tot terreny)… A l’aplicació Wikiloc MTB trobareu rutes sorprenents per anar amb la bici a la muntanya! 
  • Descobrir la natura. Nosaltres apostem per una nit mirant les estrelles, ja que és una de les activitats estrella durant l’estiu. Estar en contacte amb la natura i la meravella del nostre univers farà que els nostres infants puguin desconnectar de les tecnologies. Gaudiran de la natura, dels animals i la vegetació. Actualment, existeixen diverses apps gratuïtes de mòbil per a identificar planetes i estrelles com, per exemple, Star Chart. 
  • Activitats aquàtiques. Les sortides en caiac quan el dia està solejat i la mar està tranquil·la són una bona forma d’activar el cos, practicar l’equilibri i la comunicació, sobretot en caiacs de dues persones. L’esnórquel, per exemple, és una activitat molt bonica per descobrir el món subaquàtic i interactuar (amb respecte!) amb els animalets del fons marí. 
  • Tallers de treballs manuals. A totes les nenes i nens els agrada pintar i fer treballs manuals. Proposem plantejar un projecte amb un objectiu a principis de mes i anar fent-lo a poc a poc durant les vacances. Un exemple seria la realització d’un mural utilitzant plàstics recollits de les platges. En aquest sentit, també es poden fixar un parell de dies per a anar a netejar la muntanya i les platges de brutícia i plàstics.
  • Col·laborar en família amb tallers solidaris. Podem aprofitar el nostre temps lliure durant les vacances d’estiu per ajudar altres persones. Participar en menjadors socials i ajudar les famílies més vulnerables és una manera molt bonica d’educar en valors als nostres infants. 
  • Realització de receptes! Els mesos d’estiu són un bon moment per ensenyar a cuinar als nostres petits i petites, Així, fomentarem l’educació nutricional a partir de la realització de receptes saludables. A Recrea, hem preparat aquest menú d’estiu que podeu cuinar entre tota la família (estem segurs i segures que el dia de la pizza serà el seu moment favorit!). 
  • Jocs de taula. Durant l’estiu, el joc és fonamental per a mantenir els nens i nenes ocupats amb activitats que els ensenyin a aprofitar el temps, els eduquin i els donin un valor, sense oblidar, és clar, la diversió. En aquesta època de l’any, hem d’aprofitar per passar la major part del temps junts i els jocs de taula són un una bona manera d’aconseguir-ho. També és interessant deixar que juguin i explorin sols i soles per fomentar la seva autonomia. 

Què us semblen aquestes propostes? Esperem que tingueu un estiu inoblidable en família. Ens llegim aviat!